Gå til hovedindhold

Uddannelsesbyen Nykøbing Falster

Nykøbing Falster er den store lokale uddannelsesby med mere end 30 forskellige videregående uddannelser. Uddannelserne fordeler sig bredt inden for blandt andet design, markedsføring, pleje og omsorg samt pædagogik. Dertil kommer en række erhvervsrettede uddannelser inden for eksempelvis håndværk.

Indhold

  Foto: Patrick Kirkby

  Den høje faglighed i tætte undervisningsmiljøer er helt særligt for alle de lokale uddannelsesinstitutioner. Det skaber en tryghed for dig som studerende, og det giver dig mulighed for både at lære og at være. Nykøbing Falster skaber rammen om et inspirerende studieliv, hvor der er mulighed for at gå på biblioteket eller på café i hverdagene og i byen i weekenderne.

  Vil du vide mere om uddannelsesmuligheder og studieliv i uddannelsesbyen Nykøbing Falster, så kig på hjemmesiden https://www.studyinnyk.dk/

  Følg Study in Nyk på Facebook

  Tag-over-hovedet-garanti

  Fra 2018 har du som studerende ”tag-over-hovedet-garanti” i Guldborgsund Kommune. Det er en garanti for et tidsbegrænset lejemål på max. 3 måneder efter semesterstart, hvorefter du er forpligtet til at flytte, så snart du får tilbudt en permanent bolig, eller hvis Guldborgsund Kommune beder dig om at flytte.

  Det betyder, at du er sikret en midlertidig bolig, hvis du opfylder kravene til garantien. Dermed skal du ikke pendle til dit nye studie de første par måneder, som det kan være tilfældet i andre kommuner. For at have ”tag-over-hovedet-garanti” skal du opfylde følgende krav:

  • Du skal være optaget på en af de videregående uddannelser der har til huse i Nykøbing F.
  • Du skal på optagelsestidspunktet have bopæl uden for Guldborgsund Kommune.
  • Du skal være aktivt boligsøgende på både det private og det almene boligmarked.
  • Du skal til enhver tid overholde det gældende ordensreglement for det pågældende værelse.

  Såfremt du skriver speciale eller bacheloropgave i samarbejde med en virksomhed eller institution i Guldborgsund kommune er du også omfattet af garantien (studerende i denne kategori kan gøre brug af garantien hele året – dog maks. i 1 semester).

  Hvis du har fået plads på et lokalt studie, men mangler et sted at bo, kan du henvende dig til kommunens bosætningskoordinator.

  Fakta