Gå til hovedindhold

Sakskøbing

Sakskøbing er den næststørste by i Guldborgsund Kommune. Byen byder ikke blot på et særdeles aktivt foreningsliv med mange sports- og fritidsaktiviteter. Byen er også hjemsted for Guldborgsund Kommunes gastronomiske satsning med egen madskole og gourmetspisestedet på Saxkjøbing Hotel.

Indhold

    Sakskøbing ligger tæt på vandet, og fjorden skærer sig ind i byen. Lystbådehavnen ligger blot 1,6 km fra bymidten og kan derfor let klares til fods eller på cykel. På vejen mellem bymidten og havnen ligger den sociale virksomhed Saxenhøj, der har en økologisk besøgsgård, hvor der er mulighed for at møde bondegårdsdyr. På besøgsgården er der også mulighed for at købe produkterne fra gården, gartneriet og produktionsværkstederne.

    Sakskøbing rummer to skoler, to børnehaver og mange dagplejere. Det er grobunden for et trygt familieliv i byen. Sakskøbing har også egen svømmehal. Der er god forbindelse til Nykøbing Falster med tog, bus eller bil, så det er let at komme til andre uddannelsesinstitutioner eller på job.