Gå til hovedindhold

Øster Kippinge

Øster Kippinge ligger på det nordvestlige Falster i bunden af Vålse Vig, ikke langt fra Nørre Alslev. Det er i dette område, at man finder Falsters højeste punkt, Møllebanken, der ligger tæt på Nørre Vedby.

Indhold

  Der er en god infrastruktur i området, da Øster Kippinge ligger ved hovedvejen mellem Guldborg og Vordingborg. Derudover er der busforbindelse til Orehoved, Nørre Alslev og Nykøbing Falster.

  Området er meget naturskønt. Vålse Vig blev inddæmmet i 1841, og i 1875 blev det inddæmmede området udtørret. Dette område er nu opdyrket. I stenalderen var vigen et fjordsystem med små holme, og der var et kystmiljø, hvor selv små ændringer i vandstanden påvirkede jagt og fiskeri. I Vålse Vesterskov findes en runddysse, der er dateret tilbage til stenalderen. Cykelruten Munkevejen går forbi i området, og informationsskiltene fortæller mere om områdets historie.

  Kippinge Kirke ligger uden for Øster Kippinge. Det skyldes, at kirken er grundlagt i vikingelandsbyen Kippinge, der menes at være blevet opløst og delt omkring år 1300 på grund af omlægninger i landbrugsjorden. I middelalderen var kirken en valfartskirke, og der er i dag rekonstrueret et kildehus, hvor kirkens helligkilde menes at være.

  Derudover er der gode kulturmuligheder i Orenæs Saloner og Nordfalster Koncerthus, der blev åbnet i 2013. Hér holdes foredrag, koncerter, fællessang, udstillinger og teaterforestillinger.

  Fakta

  Nørre Vedby har 133 indbyggere. Der er 6 km til Nørre Alslev og 12 km til Vordingborg og 22 km til Nykøbing F. Orehoved har 429 indbyggere. Orehoved og Omegns Beboerforening arbejder for at bevare og videreudvikle lokalsamfundet.