Gå til hovedindhold

Guldborg og omegn

Guldborg er en by i to dele, der er skåret igennem af sundet. Byen er i sin tid opstået som et færgested, og selvom færgerne i dag er afløst af en fast broforbindelse, er der stadig spor fra færgernes tid.

Indhold

    Fra 1950 til 1988 var Guldborg et attraktivt sted at holde pause, når man kørte på ruten E4 mellem Rødby og København. I dag går al gennemkørsel via motorvejen og Guldborgsundtunnellen, hvilket giver ro i området til at nyde havnen. Betingelserne for at bosætte sig i Guldborg er derfor bedre end nogensinde.

    Lokalrådet arbejder i øjeblikket på at udvikle Guldborg som en attraktiv turismeby. Der er gode muligheder for naturoplevelser samt gode overnatningsmuligheder på Bed & Breakfast eller på campingpladsen.

    Fakta

    Guldborg by har ca. 560 beboere. I Guldborg har de organiseret sig i et Fællesråd, der arbejder meget aktivt for at udvikle byen. Fællesrådet er bl.a. dem, der har påtaget sig opgaven med at stå for udviklingen af Min Landsby-app'en i Guldborg.

    Byen rummer de fleste butikker, man skal bruge i dagligdagen, om end den store shoppetur må foretages i Sakskøbing, der ligger 10 km vækm eller Nykøbing F, der ligger 19 km væk.