Gå til hovedindhold

Falkerslev og omegn

”Falsters Hjerte” er et område, der dækker landsbyerne Falkerslev, Horreby, Nørre Ørslev, Sønder Kirkeby, Sønder Alslev og Karleby. Det er et område rigt på naturoplevelser.

Udsigt over Horreby Lyng

Indhold

  Horreby Lyng er en gammel højmose og udpeget som et Natura2000-område, hvor et naturgenopretningsprojekt er i gang med støtte fra Naturstyrelsen og Guldborgsund Kommune. Flere sjældne kødædende planter og den sjældne Kær Guldsmed findes hér.

  Korselitze Hovedskov er en 17,5 km lange kystskov med herregården Korselitze som centrum. Hvert år besøger Dronning Margrethe Korselitze, da hun er udpeget som protektor for Det Classenske Fideicommis, der ejer Korselitze.

  Skovene i Falsters Hjerte indbyder til cykelture ad de mange ruter lands Østersøen, ligesom det er muligt at ride i de lokale skove.

  Endelig er der Falsters Golfklub, der ligger naturskønt omkranset af skov, søer og moser. Golfbanen ligger tæt på Skørringe Gods.

  Fakta

  Falsters Hjerte er en paraplyforening, der i samarbejde med Guldborgsund Kommune arbejder for at fremme områdets interesser gennem dialog, og foreningen koordinerer og formidler arrangementer, projekter og kontakter til myndigheder, politikere, virksomheder og andre interesserenter på og uden for Falster til fremme for udviklingen i Falsters Hjerte. 21 landsbyambassadører arbejder for udbredelsen af kendskab til området.

  Der er ca. 12 km til Nykøbing – 8 km til Stubbekøbing, der er indkøbsmulighed i Horreby. Overnatning tilbydes i bed & breakfast steder og i shelters i skovene.